homeAbout QatarConsular sectionTraveling&TourismEconomyeducatia in QatarEducation& SportsUseful linksContact
Alege limba

 

Vizele de intrare în Statul Qatar

Pentru efectuarea unei vizite în Statul Qatar pot intra pe teritoriul ţării, fără a fi nevoie de obţinerea unei vize în prealabil, cetăţenii a 33 de tari: Andorra, Australia, Austria, Belgia, Brunei, Canada, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Hong Kong, Islanda, Irlanda, Italia, Olanda, Japonia, Liechtenstein, Luxemburg, Malaezia, Monaco, Noua ZeelandA , Norvegia, Portugalia, San Marino, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveţia, Marea Britanie, SUA şi Cetatea Vaticanului.

În cazul în care solicitantul are o persoană de contact, un sponsor sau un membru de familie în Qatar, toate procedurile pentru a obţine viza  pot fi  făcute de către persoana respectivă.

- Nu se eliberează vize la punctele de frontieră pentru cetăţenii români.

- Guvernul Statului Qatar nu acceptă paşapoartele temporare.

- Depunerea şi ridicarea paşapoartelor trebuie să fie făcută între 9:00 AM şi 12:00 PM, de luni până vineri.

- Persoanele care tranziteaza Statul Qatar pot sta in aeroport pana la 8 ore, fara a avea nevoie de viza de tranzit, cu conditia sa nu paraseasca aeroportul.

- Timpul de procesare a vizelor durează 2 saptamani.

- Pentru a intra în ţară nu este necesar un certificat medical, dar turiştii sunt sfătuiţi să încheie o asigurare medicală înainte de a călători în Qatar.

- Posesorii de vize sunt sfătuiţi să folosească liniile aeriene “Qatar Airways” pentru a intra în Statul Qatar. Qatar Airways a deschis un nou birou în Bucureşti, România:

 

Europe House, Etaj 3
Bd. Lascar Catargiu, nr. 47-53, Sector 1
Bucuresti, 010665, Romania
Tel:  +40 031 1012110
Fax: +40 031 1012115
qatarairways.com

Viza turistică

Acest tip de viză poate fi obţinut

- prin intermediul unui hotel din Qatar:

În cazul în care solicitantul nu are o persoană de contact, sponsor sau membru de familie în Qatar, viza poate fi obtinută prin intermediul unui hotel de 5 stele care aplică în mod automat pentru obţinerea vizei la Ministerul de Interne al Statului Qatar.

Viza obţinută va fi transmisă solicitantului în copie, prin fax sau prin e-mail. Cu rezervarea de la hotel, copia vizei şi biletul dus-întors, acesta va călători în Qatar, viza originală fiindu-i acordată la sosirea pe aeroportul din Doha.

Pentru mai multe informaţii despre hotelurile de 5 stele din Qatar, vă rugăm să vizitaţi secţiunea "Turism" din pagina noastră de web.

- prin intermediul Ambasadei Statului Qatar la Bucuresti:

Pentru a obţine viza prin intermediul ambasadei, solicitantul trebuie să prezinte următoarele documente:

- Formularul completat corespunzător şi semnat (Descarcă formularul de viză).

- Paşaportul original, valabil pentru cel puţin şase luni de zile, şi care trebuie să aibă pagini disponibile pentru a se aplica viza. Guvernul Statului Qatar nu acceptă paşapoarte temporare.

- Copie paşaport.

- 2 (două) fotografii color ale solicitantului.

- Extras de cont pe ultimele 3 luni (al cărui sold să nu fie mai puţin de 5000 RQ / ~ 1020 €).

- Copie dupa rezervarea la liniile aeriene sau dupa biletul de avion

- Copie dupa rezervarea la hotel

- Taxa de viză: 25 Euro (+ 13 euro pentru fiecare însoţitor). Taxa de viză nu este returnabilă.

Valabilitatea acestei vize este de 3 luni începând cu data emiterii, posesorul vizei  trebuind să intre în ţară înaintea expirării termenului de valabilitate.
Dreptul de şedere  în ţară este de o lună de zile de la data intrării. Viza turistică nu se prelungeşte.

Viza de afaceri

Aceasta trebuie obtinută înainte de intrarea în Statul Qatar, de la Ministerul de Interne al Statului Qatar, prin partenerul de afaceri local.

Solicitantul va călători cu viza în copie, primită prin fax sau prin e-mail, viza originală fiindu-i acordată la sosirea pe aeroportul din Doha.

Dacă nu există un partener local de afaceri în Qatar, solicitantul poate obţine viza prin intermediul Ambasadei Statului Qatar la Bucuresti unde trebuie să prezinte următoarele documente:

- Formularul completat corespunzator şi semnat (Descarcă formularul de viză).

- Paşaportul original, valabil pentru cel puţin şase luni de zile, şi care trebuie să aibă pagini disponibile pentru a se aplica viza. Guvernul statului Qatar nu acceptă paşapoarte temporare.

- Copie paşaport.

- Dovada statutului de om de afaceri.

- 2 (două) fotografii color ale solicitantului.

- Copie dupa rezervarea la liniile aeriene sau dupa biletul de avion

- Copie dupa rezervarea la hotel

- Taxa de viză: 50 Euro (+ 13 euro pentru fiecare însoţitor). Taxa de viză nu este returnabilă.

Valabilitatea acestei vize este de 3 luni începând cu data emiterii, posesorul vizei trebuind să intre în ţară înaintea expirării termenului de valabilitate. Dreptul de şedere în ţară este de o lună de zile de la data intrării. Viza de afaceri se poate prelungi.

Viza de lucru

Toate procedurile pentru a obţine viza de lucru sunt făcute de către angajatorul qatarez.

Viza diplomatică/oficială

Documentele necesare în vederea obţinerii vizei pentru diplomaţi, însoţitorii şi familiile acestora, pentru deţinătorii de paşapoarte diplomatice sau de serviciu, de la Ambasada Statului Qatar la Bucuresti sunt:

- Formularul completat corespunzator şi semnat (Descarcă formularul de viză).

- Nota verbală din partea institutiei solicitantului.

- Paşaportul original, valabil pentru cel puţin şase luni de zile, şi care trebuie să aibă pagini disponibile pentru a se aplica viza. Guvernul statului Qatar nu acceptă paşapoarte temporare.

- 2 (două) fotografii color ale solicitantului.

 

(Descarcă formularul de viză)

 

© 2012 Ambasada Statului Qatar in Romania - Bucuresti